13. elokuuta 2016

Tracon WIP - Tulikansa osa 1: vasta näin vähän valmiina?!


On jo aikakin vääntää ensimmäinen WIP-päivitys koskien Traconin cosseja, ettei kaikki tuu tänne taas ryminällä paria päivää ennen conia. Kuvien laatu on kökkö, ollaan edelleen kamerattomia ja kaikki kuvat jouduttu napsimaan puhelimilla :( Alotettiin tosiaan nää asut melkein heti Desuconin jälkeen kun vaan saatiin kankaat ja jo parissa päivässä päästiin kangasosiossa siihen, mitä nyt tässä päivitellään. Jo viikkojen ajan ollaan junnattu samassa kohdassa, koska rahat vähän niinkuin loppu kesken, eikä olla pahemmin päästy edistymään. Ollaan kuitenkin työstetty meidän toisia cosseja, jotka onkin jo lähestulkoon valmiit, tehdään niistä sitten vaan yhet päivitykset kun ne on kokonaan kokeiltu ja hyväksytty. Enemmän päänvaivaa tällä hetkellä aiheuttaa kuitenkin nää tulikansan kuninkaalliset.

Lähde
Alotettiin näistä "alusmekoista", niinkun me niitä hienosti nimitetään :D Pohjat näihin saatiin valmiiksi jo samana iltana kun kaikki kankaat kotiutui ja innostus oli tosi suuri! Oli kuitenkin pakko vähän hillitä itteämme ja muistaa mennä nukkumaanki ihmisten ajoissa. Käytettiin taas aika jämäkkää verhoilunahkaa, mikä on kyllä tullu jo aika tutuks tänä vuonna...

Mangapokkarit arvossaan liimauspainoina.
Ei viitsitty alkaa ompelemaan nahkaa nahan päälle mekkojen reunoihin, koska niiden reunojen kääntely on suoraan sanottuna ihan perseestä. Joten nahkaliima. Se on kaveri.

Vyöt ja soljet väsättiin vissiin heti kun saatiin alusmekot tehtyä. Vyöt on kultasta nahkaa ja soljet on tehty worblasta.

Paperista tehty kuppanen prototyyppi armoreita varten. Tätä suunnitellessa oli aika hauskaa. Meillä on montakymmentä metriä jämäkkää akvarellipaperia, jota on hankala taitella ja teippi ei meinaa pitää sitä muodossaan. Maalarinteipit vaan irtoili ja repeili kun Tala toimi meidän vaatetusnukkena tälle kauh-... kauneudelle.

Tähän väliin tuli perheenlisäystä. Tifa vahtii, että tehään kaikki nyt varmasti oikein.
Noniin, alkuperänen suunnitelma oli siis kokeilla jotain muuta kun worblaa. Tahdottiin kokeilla lämmittää pelkkää foamia, mutta sitä ei oikeen löytynyt mistään. Puuilosta jonkinlainen koottava joogamatto, mutta jo pelkästään yks sellanen oli aika hintava, ja niitä ois pitänyt ostaa ainakin kaks kappaletta ellei useempi. Yritettiin myös lämmittää pelkkää softista, mutta lopputulos ei oikeen miellyttäny kumpaakaan. Päädyttiin sitten kuitenkin worblaan. Ja mustaan tällä kertaa, sitä ei oltu vielä aiemmin päästy kokeilemaan. Harmi, ettei Suomessa oikeen myydä mitään lämpömuotoiltavia muoveja(?)

Etu -ja takapalat worblattu, mutta vielä vähän vaiheessa. Etupalat istuu suhteellisen hyvin, mutta selkäpalojen kanssa vielä vähän ongelmia. Ne vaatetusnuket olis niin täydelliset tähän hommaan... niitä on tullu nyt kirottua jo moneen otteeseen, kun palasten muotoilu käy ärsyttäväks ja hankalaks omaa vartaloa vasten. Selkäpalojen muotoilusta ei edes puhuta.

Nämä. Hiton. Ruokalaput. Niitä ei olla vielä worblattu, sillä oltais tahdottu säilyttää niissä edes vähän jonkinlaista joustavuutta ja ehkä mahdollisesti vaan päällystää ne jollain muulla materiaalilla. Ollaan kuitenkin tultu pikkuhiljaa siihen tulokseen, että pakko nekin on kai vaan päällystää worblalla, ehkä kokonaisuus näyttää paremmalta jos kaikki kovat palat on selvästi samaa materiaalia. Toistaseks nämä vielä lojuu meidän cosplaykaapissa odottamassa vuoroaan.


Sitten tuli aika tilailla hiuksia ja kaikki ei oletettavastikaan mennyt niinkuin olis pitänyt. Tahdottiin, että meidän hiusten väri on identtinen, joten Tala tilas ensin Zukon tukan ebaysta ja kaikki meni tässä vaiheessa ihan hyvin. Zukon tukka vähän epäilytti meitä, sillä se sojotti jo valmiiks leikkaamisesta huolimatta joka puolelle ja oli aika neiti, mutta ei viitsitty vielä tuomita sitä kokonaan, koska oli hyvän värinen, eikä Tala ollu päässy vielä kokeilemaan sitä täydellisten meikkien kanssa. Kun se saapu, niin sen jälkeen tilattiin Azulan tukka Arda-wigsiltä, jossa oli huomattavasti laajempi värikartta, ja valittiin hiusten väri sitten Zukon saapuneen peruukin mukaan.  Ardalta tilattu Azulan pitkä peruukki tuli kalleimmaks mitä tähän taloon on tilattu. Ite peruukki makso sen 72 dollaria ja postit 20 dollaria päälle. Tää sai ikäänkun toimia tämmösenä kokeellisena tutkimuksena, et onko kallis ja laadukas aina kuitenkaan parempi vaihtoehto kun ne ebayn kymmenen euron ihmeet.

Sitten tuli lappu postista. Azulan hiukset oli jääneet tulliin ja veroa piti maksaa päälle 20 euroa. 72 dollarin hiukset maksokin siis loppupeleissä kivat 120 euroa. Asiaa ei myöskään auttanut, että sama peruukki tuli muutamien päivien päästä puolen hinnan alennukseen. Vitutus oli taas huipussaan ja Loxyn rahat jälleen loppu. Tää toimi jonkinlaisena opetuksena, että kannattaa kuitenkin miettiä kahdesti.

Harry Potter maratooni ja peruukinleikkausta.
Verot maksettua postipoika toi kotiovelle paketin ja Loxy pääs leikkelmään viimeinkin Azulan tukkaa. Väri on tosi nätti ja aika luonnollinen. Laatu on ehkä vähän keskiverto halpisperuukkia parempi ja kuitua on ihan jumalattoman paljon. Ehdittiin kattoa Kuoleman Varjelukset osa 2 kokonaan kun Tala istu peruukki päässä tuolissa ja Loxy leikkeli pelkkiä latvoja kerros kerrokselta. Koko tukkaa on mahdotonta saada nutturalle, ellei hae sellasta kerrostalon kokosta nutturaa. Kuitujahan tästä ei irroteta (koska joka kuidussa on kiinni Loxyn heinäkuun viimeiset palkanrippeet), joten tällä Azulalla tulee nyt sitten olemaan tukka osittain auki.

Kuvan linssit: EOS Dolly Eye Brown
Loxy tilas myös Uniqsolta (mitkäköhän ne nyt olikaan) keltaset linssit, mutta  ne oli silmissä todella tumman ruskeet, joten käyttöön otettiin pari vuotta sitten tilatut hasselin sävysen linssit, jotka oli alunperin ostettu Aobaan, mikä jäi aikoinaan cossaamatta.

Sitten palattiin vielä Zukon tukkaan, joka tosiaan jäi Talan leikkaamisesta ja stailaamisesta huolimatta tosi mitäänsanomattomaksi. Peruukkiverkko oli hirveän iso takaa ja tukkaa oli leikelty alunperinkin ihan liikaa kerroksittain, joten sitä oli aika mahdotonta saada sellaiseksi kuin olisi halunnut. Tukka oli malliltaan myöskin aivan liian pottamainen. Väri olis kerrankin ollut perfect, mut ei voi mitään.

Ehkä hieman epätoivoisena Tala päätyi vielä kokeilemaan yhtä vaihtoehtoa, nimittäin Loxyn Luffy-peruukkia, joka meiltä löytyi valmiina peruukkiboxin pohjalta. Aurinko voi myös sittenkin paistaa risukasaan ja huomattiinkin, että tämä peruukki näytti varsin hyvältä. Azulan ja Zukon hiukset on nyt sitten eri väriset, toisin kuin oltaisiin haluttu, mutta eipä näille vastoinkäymisille voi mitään.

Zukon arpeen Tala käytti Grimasin lateksimaitoa ja vesiliukoisia kasvovärejä.

Pitkän ATLA-cossien tekemättömyys tauon jälkeen kokeiltiin siis vihdoin eilen näitä meikkejä ja hiuksia (Talalla kuvassa vielä ei-hyväksytty tukka). Asuista ei vielä voitu paljoa pukea päälle kun mitään valmista ei pahemmin ole. Seuraava askel on niiden helkkarin ruokalappujen worblaaminen, armorien maalaaminen ja kengät. KENGÄT, joita ollaan aina välillä vatsahaavan partaalla stressattu ja etitty, mutta ei vieläkään löydetty. Alkaa olla jo pikkasen kiire, kolmisen viikkoa Traconiin. Toivottavasti kaikki palaset nyt vaan loksahtaa paikoilleen ja olis kiva saada se meidän toistaiseksi peruukiton Ty Leekin mukaan porukkaan.


Tracon lähestyy uhkaavasti, ei stressiä... stressiä... ssiä.. ää...


4 kommenttia:

  1. Voitte aina perustella hiusten sävyeroa että kyllähä ne sarjassaki vaihtelee vähäväliä ruskeen ja mustan välillä :'D
    iteki oon kerran tilannu ardalta peruukin, ihana kapistus mutta jäätävän kallis, seki makso joku lähemmäs 50 lyhyt peruukki ja sitä sai ohentaa aika rutosti ku näytti suht epäluonnolliselta.

    Tsemppiä! Varmasti näistä tulee upeet niinku aina!

    Ps. Jos teijän Ty Leen peruukki jää puuttumaan, voisin toki lainata omaani :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, totta :D Ois vaan ollu niin kiva jos oltais oltu prikulleen sävy sävyyn D: Ei voi mitään. Ääää, kiitos tosi ystävällistä, mut ei kehdattais lainata! ;-; Ei kuitenkaan oo sama asia kun oma peruukki, jota voi saksia ja tappaa lakalla oman maun mukaan, muiden peruukkien kanssa pitää olla niin varovainen kun on kuitenki lainatavaraa :D

      Poista
  2. Pakko sanoa että tykkään ihan saatanasti tosta Zukon arpimeikistä!

    Myös voin mainita että olen itse myös tilanut Ardalta muutama kerta peruukkeja ja kyllä itkin verta ja paskaa ku ne jo valmiiks kalliit peruukit vielä joutui tulliin. :DD No ainaki ne on reilun kokoset niin oma läskipää ei saa päänsärkyy, mutta hinta on kyllä liian suolainen tämmöseen opiskelijabudjettiin. Jenkeistä ku muutenki tuppaa aina joutumaan tulliin koska yay FedEx ja muut kalliit rahtikomppaniat...

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia paljon! Itteeni stressas kovasti, että miltä toi arpi tulee näyttämään kun lättään ton latexin mun naamaan XD
    Ja on kyllä joo suolasta näin työttömänäki! Joo siis toi peruukki tsysteemi oli ihan hullu. Tuli vähän lisähintaa tohon Loxyn Azulaan XD "Kiva" et sullaki on jäänny, tiedät siis että vitutus oli huipussaan :'D Mutta onneksi siitäkin selvittiin!
    Nähdään Traconissa!

    VastaaPoista