22. elokuuta 2016

Lisää Tracon valmistautumisia: Sininen muotikatastrofi

Loxy täällä heipsankeipsan.

En oikeen tiedä mistä alottaa tää kirjottaminen. Yritän jälleen änkeä yhen kokonaisen projektin yhteen päivitykseen (anteeks, ihan järkysti taas kuvia) ja sain vielä ystäväkseni päänsärynkin kun tätä tässä kirjottelen. Kyseinen cossi tuli alotettua jo useempi viikko sitten, enkä oo ihan varma että muistanko tän vaiheista enään kauheesti mitään :D Jotenkin tän asun tekeminen oli aika päätätyhjentävää, ainakin ton takin. Voisinki vaikka alottaa siitä, se nyt oli ensimmäinen palanen mun cossiin minkä tein.
Koska kukaan ei tiedä miltä tää hahmo näyttää
En oo ikinä ollut kauheen taitava kankaiden kanssa, jotenkaan en edes kauheesti tykkää niiden kanssa työskentelystä. Sit kun piti alkaa kokoamaan kangaspalapeliä, jossa piti olla vielä jotain täytettäkin, niin olin vähän sormi suussa. Päätin edetä tosi hitaasti vaihe vaiheelta ja sovittaa leikkaamiani palasia päälle mahdollisimman usein. Alotin valkosesta selkäpalasta, jolle leikkasin heti kaveriks pari samanlaista vanupalaa. 

 Olin vähän hakoteilla näiden täytteiden kanssa, kun en oikeen ollut satavarma kuinka muhkeen takin tästä halusin, joten lisäilin kerroksia ja otin pois sitä mukaa kun hyvältä tuntu. Päädyin lopulta kahteen isoon vanukerrokseen, joiden väliin sujautin vielä yhdet pienemmät palaset just ennen ompelua. Ensimmäinen sininenkin pala löys paikkansa.

Etupalat koki saman käsittelyn ja aloin hahmotella teipillä saumojen paikkaa. Näitä oli tosi ärsyttävä yrittää mittailla samalle tasolle selkäpalan kanssa.

Sitten ompelin palaset yhteen ja kiinnitin hupun pohjan. Kiinnitin myös takin alareunat väliaikasesti nuppareilla kiinni odottamaan sisävuorta.

Hihojen kasaamista. Tää oli aika terapeuttista. Kun pääsin hihavaiheeseen, niin mulla alko olla jo aika toiveikas olo ja saatoin jo vähän hahmottaa miltä tää koko luomus tulee näyttämään.

Leikkasin myös hihojen sisään yhet kerrokset vanuvuorta. Jätin sitä vanua vähän pois kainaloiden ja olkapäiden kohdalta, koska en tahdo hikoilla itteäni rusinaks conissa, mutta tää pieni hyvän tahdon ele itseäni kohtaan vielä kostautu myöhemmin vähän ikävällä tavalla. Siitä lisää vähän myöhemmin :D

Ennen hihojen kiinnitystä lisäsin takkiin noi oudohkot keltaset olkapalat. Niiden kiinnitys oli suoraan helvetistä. Kuka paholainen on oikeesti keksiny tän hahmodesignin? Molempien olkapalasten kiinnitykseen meni monta tuntia. Ehdin kattoa peräti kaks Hobitti -elokuvaa, kunnes sain molemmat palaset symmetrisesti paikoilleen. Ja ainiin joo, huppukin sai jo väliaikaset siniset reunat.

Nään tästä yhä painajaisia. Jos siellä ruudun toisella puolella on joku, joka on myös kulkenu läpi tän helvetin, tarvitsen vertaistukea.
Kun kaikki palaset oli kohdillaan, tein nopsasti takkiin sisävuoren ja kiinnitin sen yhdessä kaikkien sinisten reunapalojen kanssa.

Viimeseks siirryin badgen pariin (huomatkaa kuinka en löydä monille sanoille suomenkielistä vastinetta). Olisin tahtonut tehä tän kirjailemalla, mutta mulla ei ole siihen välineitä. Ainakaan vielä. Pyörin hetken ympyrää ja mietin mistä saan sen tyhmännäkösen "hampurilaisen kuvan" (terveisin Tala) tehtyä. Leikkelin nahasta pohjakuvion hampparille (se ei siis oikeesti oo hampurilainen, vaan aivot, mutta menkööt nyt nimellä hamppari) ja vedin päälle yhen kevyen kerroksen gessoa, koska miksi ei. Käytän gessoa maalauspohjien päällystämiseen, joten kai sillä voi päällystää myös nahkaa. Sen jälkeen maalasin akryyleillä normaalisti hampparin valmiiksi ja laitoin vielä päälle yhden kerroksen vernissaa suojaamaan maalipintaa.

Valmis hamppari
Napit päällystin samalla sinisellä kankaalla ja liimasin takkiin. Aikas ihqut kukkakuviooot. Olin jostain syystä ostanu nappeja puolet liian vähän, vaikka luulin laskeneeni ne oikein? No, onneks en aio kirjottaa ylppäreissä matikkaa.

 Ja valmis kokonaisuus. Oma mielipide tästä on, että onnistu ihan hyvin, MUTTA ei kuitenkaan vieläkään vastaa mun mielikuviani ja odotuksiani. Istuu ihan semihyvin päälle, mutta on aika kuuma ja epämukava (johtuen siitä, että viljelin sitä vanuvuorta aika reilusti köhköh). Osan istuvuudesta pilaa myös se, että jätin sitä vanua olkapäistä ja kainaloista pois, niinkun tuolla aiemmin hihoista kirjotellessa mainitsin. Tää aiheuttaa sen, ettei olkapäät ole ihan niin täyteläiset kun pitäis olla ja takki jää vähän vajaan näköseks takaapäin hihojen osalta. Tätä on kuitenkin niin hankala lähteä enään tässä vaiheessa korjaamaan, kun on sisävuorikin kiinni. Ehkä joskus tulevaisuudessa teen tähän vielä muutoksia, mutta nyt ne saa toistaseks olla... Vois se näyttää pahemmaltakin.
Avaruushuppu <3
Takin jälkeen oli kenkien vuoro. Mulla alko olla jo vähän paineita Aoban kengistä, kun viikot väheni enkä ollu vieläkään löytäny kirppareilta järkevän näkösiä pohjia, joita alkaa muokata. Mun cosplayetiikka kieltää yleensä ostamasta uutta, vaan kaikki ns. "valmis" on pakko saada kirppareilta. Ainakin ne kengät. Sitten yhtenä päivänä ne löyty, mutta hintaa oli 23 euroa. KÄYTETYISTÄ KENGISTÄ 23 EUROA. Ne oli lähes täydelliset, mut jotenkin pisti niin suututtamaan toi hinnottelu. No, hyvät sille myyjälle että täältä löyty yks ääliö joka oli valmis maksamaan rumista kengistä ylihintaa *sob*

Otin kengät ensimmäisenä spraykäsittelyyn, mikä oli virhe. Paskoja värejä, ei lähelläkään sitä mitä hain. Uusiin maaleihin ei enään oikeen ollu rahaa, enkä muutenkaan löytäny mistään hakemaani vaaleankeltasta väriä. Joten annoin kenkien hetken olla ja päätin alkaa tekemään suunnitelmaa bootcovereista... öö siis... kenkä...peitteistä?
Olen prototyyppi
 Kokeilin lopulta kenkiin samaa taktiikkaa kun badgeen: kerros gessoa, akryylimaalit ja päälle vernissa. Ainakin tähän asti pysynyt, ja luulisin että kestäis pienen vesisateenkin. Ehkä. Tai sit ei.

 Olin alusta asti sitä mieltä, että tahdon tehä edes osan Aoban kenkiin worblasta. Ihan vaan et oisin vähän ernu. En oo kauheesti tykännyt yhdistäkään tilattujen asujen bootcovereista, ne näyttää mun silmiin niin... ällön pehmeiltä ja pöhöttäviltä. Sen takia worbla.

 Kun worblaosat oli maalattu ja vernissattu ja kuivumassa, aloitin sinisen kankaan liimailun kenkiin. Kenkien nahka on aika paksua ja nuppineulojen läpi tunkeminen oli aika hermoja raastavaa.

 Ja valmiit kengät. Worblaosat on kiinni pienillä tarrateipeillä edestä ja takaa, joten saan ne halutessani irti ja uuteen käsittelyyn kun ne on ensin ottaneet vähän damagea Traconista. :) Kengät oli kokonaisuudessaan aika kiva pikku projekti (lukuunottamatta sitä hintaa) ja niitä oli kiva väsäillä samalla kun katto vanhoja Pokémon jaksoja.

Sitten ne kuulokkeet. Näiden tarina ulottuu jo kahden vuoden päähän, jolloin tilasin näihin ebaysta kuvanmukaiset pohjat:


Mua harmittaa, kun en ollu ottanut yhtään välivaihekuvia kuulokkeiden muokkaamisesta. Se oli aika epätoivosta tehtävää, vaikkakin piti olla ihan helppo juttu. Pahimmat virheet tapahtu siinä vaiheessa, kun kuulokkeista piti saada sahattua osat irti, jotta mun LED suunnitelma toimisi täydellisesti. Jälleen kerran meidän taloudesta puuttui välineet siihen hommaan, ja sahaaminen hoitui hervottoman kokosella käsisahalla. Hyvin hyvin huterasti. Olin niitä palasia sahaillessani niin turhautunut, että unohdin ottaa kuvia siitä jälkeenpäin naurettavasta tilanteesta. Ei sentään katkennu sormia ja haavojakaan ei tällä kertaa tullu, joten kai se sit loppujenlopuks meni ihan hyvin...?
Leikkelin paperista kuulokkeille screenit
Ebaysta LED-kengännauhoja
 Mulla oli näissä jo entuudestaan maalit, joten niitä ei tarvinnu kun vähän korjailla. Teippasin LEDit kuulokkeiden sisään ja kiinnitin feikkiscreenit kevyesti kontakimuovilla, jotta saan valot tarvittaessa helposti vaihdettua. Ois ollu tosi mukavaa jos olis ollut tulostin jolla tulostaa noi screenit, mutta minkäs teet kun oot köyhä ja avuton, niin oli pakko maalata tärisevin käsin.

Party don't start 'til I walk in
Tääkin vyö on jo vanhaa matskua, maalasin sen vaan uudelleen.
Ja viimeinen, kuumottavin osio oli peruukkirumba. Mun on pakko avautua tästä asiasta. Tälle hahmolle on varmaan miljoona erilaista tukkaa myynnissä, joista varmasti 90% on aivan perseestä. Oon tilannut nyt tasan 5 peruukkia Aobaa varten ja vaan pari on ollut ihan hyviä, mutta ei lähelläkään täydellistä. Ensimmäisen tilasin jo pari vuotta sitten ja tykkäsin siitä kovasti. Oletin kuitenkin että netin syövereistä löytyis parempaakin, ja tilasin myös toisen. Se ei ikinä saapunut mulle, vaan sen tilalle tuli lyhyt kihara musta pottatukka. Kolmas oli ihan kiva, mutta meni Talan Buggy-cossiin käyttöön. Neljäs on kuvassa alapuolella, ja se sai mun hyväksynnän. Viides oli ihan järkyttävä pehko, josta kuitenkin irrotin niskatukkaa ja lisäsin mun ensimmäiseen peruukkiini joka oli alkujaan vähän laihanpuoleinen :D Nyt en osaa päättää kumman tahdon coniin laittaa. Molemmissa on hyvät puolensa. Toinen istuu mun kasvonpiirteisiin tosi hyvin ja toisessa on täydelliset värit. #Cosplayproblems
Yksi vaihtoehdoista. Rakastan tän värejä ja latvoissa on aidot liukuvärit, mutta se ei istu niin kivasti :I
Toinen vaihtoehdoista. Istuu tosi kivasti ja hapsut kaartuu tosi nätisti ilman asetteluakin, mut väri ei läheskään yhtä syvä :I
Taistelen nyt vielä toistaseks itteni kanssa ton peruukin valinnasta. Tällä hetkellä kallistun ehkä vähän enemmän ton vaaleamman, eli mun ensimmäisen peruukkini puolelle. Housut on ostettu joskus vissiin Carlingsilta (yhyy, mun pylly ei näytä hyvältä niissä) ja paita taitaa olla H&M lastenosastolta, oon koviz. Säärystimet ja hanska on ebaysta. Ja tietty ne keltaset sukat. On mulla nekin, koska hahmouskollisuus. Tältä näyttää projektin lopputulos:

Sainpahan nyt viimeinkin tän hiton Aoban pois alta, mitä mun on pitänyt cossata jo kauan, aaagh. Näillä näkymin Traconiin on vajaat kaksi viikkoa ja vielä pitäs saada toinenkin cossi tehtyä. Näyttää siltä ettei hyvältä näytä, mutta en oo vielä heittäny toivoa sen suhteen. Sehän tehdään, prkl.

Täs mä Traconis, eiku

2 kommenttia:

  1. Todella upea cossi ;3
    Yks parhaimmista Aoba cosseista mitä oon nähny! :)

    Miulaki oli yhessä vaiheessa suunnitteilla cossaa Aoba, mut aattelin et ei kärsivällisyys tuu riittämää ni päädyin siihe tulokseen et teen Noizin cossin joku päivä. Saa nähä mitä siitä tulee, onha se kuiteki sit viel vaikeempi varmasti :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) !
      Joo, olihan toi aika hermoja raastavaa vähänväliä. Tai siis lähinnä toi takki, ei ehkä muut pikku tilpehöörit niinkään. Niinnojoo, ehkä seki riippuu nii paljon miten tekee :D Aika perusvaatteiden kaavoilla Noizinki asun sais tehtyä. Paitsi se pipo. Dayumn, en ite varmaan jaksais kutoa sellasta ikinä x_X

      Poista