13. kesäkuuta 2016

Desucon 2016 - Suuri conipostaus ja viis euroa

Heipsankeikkaa!
Varautukaa piiiiitkääään conipostaukseen. Ainakin kuvien puolesta. Niitä nimittäin tällä kertaa löytyy.


Meidän seikkailut alkoi jo hyvissä ajoin torstaina, kun alettiin valmistelemaan lähtöä Lahteen, Saran luokse. Loxy sai aamupäivästä postilapun ja lähti vielä hirveessä kiireessä hakemaan viimeistä peruukkiansa postista pyörällä uhmaten tuulta ja sadetta. Sen jälkeen suoritettiin taas se perus rasittava rumba, eli vietiin koira Loxyn äitille hoitoon ja lainattiin sieltä viikonlopuksi auto. Siinä välissä ajettiin vielä kotiin ja täytettiin auto roinalla (eli cosseilla :D). Meitä jännitti jo torstaina tosi paljon, mikä oli tosi outoa, koska ei yleensä koeta enää pahemmin conijännitystä. Nyt sit jännitti kahta kauheemmin. Käytiin matkalla pikaseen Subissa hakemassa matkaeväät ja hurautettiin Lahteen.
Äiti oli päättäny viljellä roskia ja pahveja ympäri takakonttia. Meidän tavarat mahtu just ja just mukaan.

Oltiin Saralla vasta aika myöhään, vähän yli tunti suunnitellusta aikataulusta. Mutta ei se mitään, aikataulut on heikoille ja luusereille. Perille päästyämme ei jaksettu enää tehdä mitään, muuta kun käydä ruokaostoksilla. Istuttiin loppuilta juomassa kahvia ja jauhamassa paskaa. Sara vippas meille järkkärin lainaan, jotta meillä olis mahdollisuus saada edes jotain kivoja conikuvia. Käytiin i-ha-nan rentouttavassa saunassa ja sitte käytiinkin jo nukkumaan ja ah, Saralla on niin pehmee sänky ja ihanan muhkeet peitot ja tyynyt <3


Perjantai


Perjantaina oli myöhänen herätys. Kerranki ei ollu kiirettä ja heräiltiin kaikessa rauhassa. Tuntu tosi oudolta, kun ei ollu mitään velvollisuuksia ja sluibailtiin vaan kahestaan Saran kämpillä. Tai no oli siellä Juuso, Saran poikaystävä, mutta se oli vaan linnottautunu tietokonehuoneeseen :D

Loxylla alko Alvidan propin maalaaminen. Näin ensimmäiseks oli kiva huomata, että jotain unohtu kotiin sittenki. Nimittäin ne pensselit. Onneks Saralta löyty nekin ja operaatio saattoi alkaa. Hengailtiin siis puolet aamupäivästä kylppärin lattialla.
Beissi
Parin maalikerroksen jälkeen proppi viskattiin parvekkeelle kuivumaan ja alettiin pikkuhiljaa terästäytyä. Käytiin suihkussa ja saatiin vielä idea lähteä uudestaan Subiin, koska ne salaatit on rakkaus ja tahdottiin jotain hyvää ja rauhottavaa ennen conia xD Criipattiin tosi rumina, vasta suihkusta tulleina lähimpään Subiin ja äkkiä takasin Saralle. Hotkittiin meidän herkulliset salaatit ja alettiin pikkuhiljaa meikata. Perjantain paricossin teemana oli siis Gintama.
Fiilisteltiin Saran parvekkeella
Parkkipaikat oli taas vaihteeks ihan täynnä. Hiekkakentällä oli ahdasta ku peppuneitsyen peräsuolessa ja jouduttiin rullaamaan hetki eestaas sa(i)taman parkkiksella. Onneks, ONNEKS saatiin kuitenkin paikka kun jaksettiin olla kytiksellä tarpeeks kauan. Sit mentiinkin jo lunastamaan rannekkeet ja törmättiin heti ekana Sonjaan, joka napattiin mukaamme läheiseen puistoon ottamaan meistä pari kuvaa. Ei kuitenkaan löydetty sieltä yhtäkään meidän lempparia (sori Sonja xD), joten niitä ei tältä päivältä tule yhtään. Käppäiltiin ympäriinsä ja mentiin ylihintaiselle perinteiselle conikahville. Loxya ahdisti kokoajan, kun sillä oli tullu (taas) sopivasti finni naamaan ennen conia ja se yritti peitellä sitä kokoajan hiuksillaan.

Gintoki ei oo ottanu yhtään
Siinä se perjantai taiskin sit olla. Ei kauheesti ehditty tehdä mitään. Paitsi juoda ne kahvit. Ei edes nähty muita kavereita tona päivänä. Oli silti ihan mukavaa :D Sonjalle tuli vähän paha olo iltaa kohden, joten heitettiin se hotellillensa. Lähdettiin itekkin samaa matkaa aika hyvissä ajoin takasin Saralle, oiskohan kello ollu lähellä puolta yhtätoista. Kokeiltiin vielä Talan seuraavan päivän cossin peruukin niskaan kiinni liimaamista ja se toimi. Samat tehtiin Loxyn Sonicin (One-Punch Man) tukalle, jota oli tarkotus käyttää lauantain iltabileissä. Molempien hiukset sai meidän hyväksynnät ja taas oli yks huoli vähemmän. Loxy veti vielä yön pimeydessä vernissakerroksen Alvidan proppiin ja hylkäs sen jälleen pihalle yöks kuivumaan ja haisemaan pahalta. Anniina raidas Saran kämpille puolenyön jälkeen ja ilakoitiin siinä sitten hetki kolmistaan ennen nukkumaanmenoa.


Lauantai



Lauantaina oli semiaikanen herätys yheksän maissa, koska tekemistä oli aika paljon. Tän päivän teemana oli viimeinkin se One Piece! Osattiin varautua siihen, että näihin cosseihin sonnistautuminen vie aikaa. Kiskastiin aamukahvit nassuun ja alotettiin ikuisuuden kestävä meikkaamisoperaatio. Talan oli hankala maalata Buggyn otsakuviota ite, joten se onnistu lopulta kahden voimalla.

Pikaset säärikarvojen poistot xD
Sitten kun oltiin kaikki valmiita (eli noin kolme tuntia myöhemmin...) hurautettiin taas conipaikalle. Ei edes viitsitty käydä kiertämässä hiekkakenttää, koska sen näki jo kaukaa, ettei ihmisperseet osaa parkkeerata järkevästi. Mentiin siis taas kytikselle sataman parkkiin ja kappas, saatiin kuin saatiinkin Talan tarkan silmän ansiosta paras paikka hetken ympäriinsä rullailtuamme :D

Yritettiin myös heti aamusta käydä ottamassa kuvia meidän cosseista, mutta luonnonvoimat oli eri mieltä ja kipitettiin aika nopeesti sisätiloihin turvaan ja lämpöseen. Ulkona tuuli niin helvetisti, ettei siellä edes pysyny pystyssä. Yritettiin asettautua ensin kivikkoon veden äärelle, mutta todettiin se aika nopeesti turhan hankalaks. Ja henkihän siinä ois voinu lähteä, saatana. :D Todettiin siispä, että yritetään iltapäivästä uudestaan.
Epätoivosta asettautumista :D
One Piece tuntu olevan jälleen suosiossa, törmäiltiin (ja meihinkin törmäiltiin) vähän väliä OP cossaajiin. Virallista ohjelmaa meillä ei taaskaan ollu, joten ravattiin vähän väliä tupakalla ja pyörittiin ympyrää sisätiloissa. Loxyn proppikin otti aamupäivästä vähän damagea etupihan asfaltista, mutta ei se mitään. Sellasta sattuu ja tapahtuu.
Ryhmäkuva momentti
Tosimiehet juo pillillä
Jossain vaiheessa meidän porukka alko taas lisääntyä ja alettiin jo olla vähän levottomia. Ehkä päivän paras juttu oli faceswap Anniinan puhelimessa. :D:D:D Yhyy, ollaan niin hyvännäkösiä.
DEMONS EVERYWHERE
Jossain vaiheessa lähdettiin ostamaan evästä (conin kolmioleivät, ohyeah!) ja tavattiin Mallu ja Tiia. Loxy sai näiltä kahelta ihanaiselta naiselta etuaikasen synttärilahjan (rautasta kahvia jolla saa hyvät pakarat, lucky charmin ja raheita). Pyydettiin niitä meidän mukaan uudelle kuvien napsimis -kierrokselle ja siirryttiin uudelleen sibbetalon taakse, tällä kertaa siihen pyöreelle laiturille.

Ei kuitenkaan ehitty ottaa kuvia kauaa, kun paikan päälle tuli PEPE! Pepe on Loxyn suuri instagram-rakkaus ja Pepen fanivierailu kruunas tän päivän. :D
Pepe on paras, Pepe on ihanin
Vähän ajan päästä alko sataa (ollos kirottu, desusää!) ja jouduttiin irtautua (tai Loxy joutu) Pepestä :( Kipitettiin sisätiloihin, koska ei viitsitty uhrata Saran meille rakkaudella ja luottamuksella lainaamaa kameraa ja hyörittiin ja pyörittiin siellä sun täällä taas jälleen kerran vailla päämäärää. Kierrettiin myös myyntisali, mutta ei taaskaan ostettu mitään. Katseltiin haikaillen worblaa, mutta oltiin taas vähän turhan pienellä budjetilla liikenteessä. Ehkä jonain vuonna meitäki onni lykästää ja meillä on conin aikaan kunnolla rahea.

Kun aurinko vähän alko pilkistää, kipitettiin kolmistaan Anniinan kanssa kolmannelle kuvienotto -yritykselle. Seuraavat kuvat on siis kaikki by Anniina Wessman. Tehtiin meidän beissi tollasen pienen sorahiekkarannan reunalle ja päätettiin että nyt on meidän aika, kun jo ensimmäinen valotuskokeilu näytti näinkin hyvältä:

Sitten alkokin tarinan draamaosuus ja se ns. "meidän tuuri". Lyhyen lyhyt hetki tän kuvan ottamisen jälkeen tuuli päätti olla ilkeä ja tempasta Loxyn hatun veteen. Ohikulkijat vaan myötäili meidän tuskaa ja kauhisteli tapahtumia sivusta. Samaten viereisessä ravintolassa seurattiin jännityksellä tätä näytelmää. Tala kuitenki sai oman sankarillisen hetkensä ja juoksi vaan sekuntien sisällä hatun perään ja nappas sen vedestä urhoollisesti, uhraten oman cossinsa. Mikä tässä kuitenkin hauskinta, Loxyn olis ollu ite paljon helpompi juosta veteen hattunsa perässä, koska sillä oli vaan sandaalit jalassa, jotka olis ollu helppo vaan heittää pois. Tällä tarinalla on kuitenkin onnellinen loppu: veden pohjassa lillu femman seteli, jota ei oltais huomattu ilman tätä dramaattista käännettä. :D
Saatiin kuitenkin nätti kuva just ennen kauhutapahtumia xD
 Pienen kuivatteluhetken jälkeen koottiin ittemme ja jatkettiin sinnikkäästi yrittämistä. Viis euroa rikkaampina.
Joku oppi pitämää hatustansa kiinni.


Sitten alettiin pikkuhiljaa tehä taas lähtöä. Tahdottiin ottaa oma aikamme iltabileisiin valmistautuessa ja vähän energiaa tankatessa. Käytiin läheisessä S-marketissa hakemassa vähän lisää ruokaa (ja vitosella tupakkaa) ja palattiin Saran kämpille.
Buggy on Buggy ja Alvida ei voi hyvin
Pakollinen cossienpoisto kuva
Käytiin suihkussa ja tankattiin. Tala joutu jalkahierojaks, koska Alvidan sandaalit aiheutti hyvin epämääräset jalkakivut. Meikkailtiin kaikessa rauhassa ja Loxy poisti kynsilakkoja hyvin epämääräsellä Anniinan tuomalla poistoaineella. Se oli sisältä pehmee purkki, johon piti työntää yksi sormi kerrallaan ja sitä piti hinkuttaa ja pyörittää siellä purkissa. :D Tuntemukset oli aika hävyttömät. Sen jälkeen alko Sonicin hiusten liimaaminen. Onneks oltiin jo edellisenä iltana "kiristetty" sitä peruukkia ja kokeiltu peruukin niskaan kiinni liimaamista, muuten oltais oltu ihan sormi suussa.
Osa meidän vallottamasta vierashuoneesta
Oltiin conipaikalla yhentoista aikaan ja kuultiin sisäänkäynnille asti Die Antwoordin I Fink U Freeky. Tavattiin Mallu ja Tiia ja soluttauduttiin pikkuhiljaa joukkoon askel askeleelta. Oltiin aluks aika awkward ja seistiin ja heiluttiin ihmisten takana vähän silleen suomalaiseen tyyliin ja ujoiltiin. Jossain vaiheessa Jesmiina rynni paikalle ja ne lähti Anniinan kanssa ostamaan drinkit. Aikamme ujoiltuamme käytiin pariin otteeseen tupakilla ja alettiin päästä pikkuhiljaa tunnelmaan.

Saitama-Sonic bileselfie :D
Siirryttiin jossain vaiheessa vähän sivummalle, koska meijän leveet pyllyt tartti vähän omaa tilaa. Musiikki ei ehkä ihan ollu meijän possen makuun, joten ernuiltiin ja riehuttiin nolosti mieluummin vähän poissa muiden jaloista.

Juntti-Jamit jammailee
Oli meillä silti iha hauskaa, vaikkakaan ei tunnistettu melkein yhtäkään biisiä. Demonstroitiin meidän uberfancyja tanssiliikkeitä meidän possen pyhässä piirissä ja huhhuh, tuli kyl taas naurettua. :D
Oltiin bileissä ihan loppuun asti ja poistuttiin sit vähän nuutuneina suurten haukotuksien saattelemana takasin Saralle. Yritettiin olla tosi hiljaa, mut paha sanoo kuuluko meiän hihittelyt niiden kahden nukkuvien korviin :D Käytiin jälleen pikasuihkussa ja sammuttiin ku saunalyhdyt pehmosien peittojen väliin aamun jo sarastaessa ja auringon jo iloisesti hymyillessä ulkona. :D


Sunnuntai



Sunnuntaina herättiin vähän väsyneinä ja huonovointisina. Kipattiin kahvit ennätysnopeesti kurkusta alas ja meikattiin ittemme taas ihmisen näkösiks.
Sunnuntai tiivistettynä
Parkkipaikat oli TAAS täynnä. Vaikka oltiin aikasin liikkeellä! Vähän ajan päästä onni taas meidän pyllyjä potkaisi ja ängettiin ittemme pienenpieneen vakoseen ja mentiin vetämään aamuiset henkoset sibbetalon etuoville. Tän päivän tavote oli saada meidän Gintama cosseista pari hyvää otosta, kun se ei perjantaina onnistunu. Lampsittiin läheiseen puistoon taas kolmen voimin ja alettiin räpsiä. Ilma oli huomattavasti parempi ku koko viikonloppuna ja aurinkoki paisto enemmän. Tuuli sen sijaan oli aika samaa luokkaa ja piilarit kuivu inhottavasti silmiin. Siitä huolimatta saatiin ihan kivoja kuvia kerranki. Ja jumalauta, näähän on yhteiskuvia!



Läppäkuva, josta tulikin vahingossa kiva :D
 Sit tähän loppuun näitä kultasia, kun mikään ei ole hyvin ja kaikki on paskaa paitsi kusi:

Y u do dis
Lyhyen kuvaussession jälkeen törmättiin Kaislaan, jolle oltiin auki kahen vuoden takaset jäätelöt. Napattiin Kaisla mukaan ja käytiin hakemassa ässästä vähän kylmää (Mialle kans, mut se ei ollu tollon vielä paikalla) ja käppäiltiin etupihalle istumaan ja evästämään. Siihen alko taas kasaantua suhteellisen paljon porukkaa ja Miakin loppupeleissä löys tiensä paikalle velkoja perimään. Hengailtiin samassa kohtaa aika kauan ja päivä kulu tosi muksasti ja oli tosi hyvä ilma. Niin muksaa ja lämmintä. C:
Anteeks oikeesti tää alakulma XDXD
Salon Hintoki
Viimenen päivä meni tosi nopeesti väsymyksestä huolimatta. Kaikenkaikkiaan tää coni oli aika antoisa. Saatiin taas parit uudet tuttavuudet ja pitkästä aikaa hyviä kuvia. Niitä yhteiskuvia, joita ollaan vähän väliä itketty. Jännitettyäkkin tuli ihan kivasti, mikä on tosi hyvä, niin tää harrastus ei käy liian tylsäks. Kiitos siis tasapuolisesti kaikille. Me päästään taas pikkuhiljaa uusien isompien Tracon-projektien kimppuun, joita ootetaan ihan innosta jäykkinä. Niistä kuitenki lisää myöhemmin :D Ja sitä ennen pitää saada niin paskaa hyvää vlogia editoitua.

Until next time! <3


3 kommenttia:

  1. Oon edelleenki järkyttynyt siitä kuinka nopeesti Anniina saa juotuun yhden juoman alas. Hei ehk traconiss on hyvät iltabileet, missä kappaleet on tunnistettavissa ettei tarvii tanssii ujosti suomalais tyyliin :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi vaan, et Traconin iltabileet harvemmin on siel ite conipaikalla. En tiiä onko koskaan ees ollu D: Ja baariin on vähän awkward lähtee missään peruukissa. :D

      Poista
    2. höpsis höpsis! raahaan teidät molemmat ens kerralla johonki baariin. Peruukkeineen tai ilman!

      Poista