26. tammikuuta 2017

Asami Sato WIP ja käsiiiiii


Loxy täällä taas hei, viimehetken asupäivitys ennen conia. Siinä missä Tala päivittää ahkerasti sen projekteista, mulla tuppaa aina jäämään nää paria päivää ennen conia kirjotettavaks. Tosiaan, meillä muuttu nää cossisuunnitelmat joitakin viikkoja sitten. Aluks oli tarkotus laittaa ne Beybladet, jotka tehtiin jo viimevuoden puolella, mutta ehkä ollaan nyt vähän opittu joka Frostissa palelusta, että se ei oo sen arvosta. Siispä laitan ainoastaan The Legend of Korran Asami Saton, ja Rei saa jäädä kesälle. 

Olin itse asun kanssa oikeestaan tällä kertaa ihan suht. ajoissa, odottelin vaan että saan propin ehkä mahdollisesti tehtyä. Pahoittelen kuvien hämäryyttä, työstin tätä cossia lähinnä iltasin töiden jälkeen ja meillä ei ole kotona ergonomista valaistusta. :D

(A)sami

Alotin Asamin housuista. Hyvän värisen kankaan löytämisessä oli ongelmia. Kattelin googlesta toisten cossaajien värivalintoja, ja kaikki oli päätynyt punaseen. Harkitsin sitä itekkin, mutta mun budjetti oli sen verran pieni, etten voinut ostaa tohon takin etuläpyskään nahkaa, vaan oli käytettävä sitä mitä kotoa löytyy, joten punanen housukangas olis sit taas eronnut takin osien väristä liikaa. Siispä päädyin tummaan ruskeanpunertavaan. En yleensä kauheesti välitä (vieläkään) perus ompelusta ja kankaiden nypläämisestä, mutta näitä oli ihan kiva tehdä. Ehkä johtuen siitä, etten oo aiemmin tehnyt pussihousuja ja sain vähän vaivata itteäni näiden kanssa. Kaavoja ei edelleenkään ollu, joten mentiin taas tuntumalla. Lopputuloksesta ei tullu sitä mitä hain, mutta kelpaa.

Elämäni ensimmäiset taskut. Ei ne nätit oo.

 Sit alkoi pikkuhiljaa olkapääkoristeiden suunnittelu. Taas oli mentävä sillä mitä kaapista löytyy, ja onneks sieltä löyty tummaa nahkasprayta. Vietin mukavan kahvihetken suojaten kohtia, joiden en halunnu värjääntyvän. Terapeuttista tekemistä :D Onko surullista, jos väitän tän olleen lempparikohtani koko prosessissa?

 Oisin tahtonut sprayata näiden reunat, mutta meidän suutarilta ei löytyny hyvää väriä. Siispä seuraava vaihtoehto oli kanttinauha. Nauhoistakaan ei löytyny sitä mitä hain (AAAARGGHH!!), joten otin molempia ja vietin kuumeisen mietintähetken kumpi näyttäis vähemmän huonommalta rusehtavaa nahkaa vasten...

 ...ja päädyin käyttämään vaaleampaa. Yhä tää kummittelee mun mielessä, että valitsinkohan nyt oikein, mutta ehkä mä pääsen tästä yli jonain päivänä.

Takin pohja valmiina. Fiksua asettaa musta takki mustalle pöydälle ja ottaa kuva. Hyvä minä.

 Taistelin jonkin aikaa kauluksen sisäpuolen kanssa, että sain sen istumaan yhdessä takin sisävuoren kanssa. Tässä vaiheessa ymmärsin vilkasta mallikuvaa ja huomasin, että Asamin takin koko sisäpuoli on saman värinen kun kauluksen sisäpuoli. Arvatkaa ärsyttikö. Olin kiinnittäny siihen huomiota jo ennen kun ostin mitään kankaita, mutta jotenkin se vaan unohtu matkalla. Vaikkakin nää on yksityiskohtia, jotka tuskin kiinnittää kenenkäään huomiota ja tuskin edes näkyy kellekkään, se tietosuus siitä, että oon jossain vaiheessa ite tehnyt väärin on se pahin.

 Etuläpän paikalleen kohdistamista. Tämänkin olin suunnittelut ompelevani toiselta puolen kiinni takkiin, mutta se ei enää onnistunut sisävuoren kiinnittämisen jäkeen, joten läpän lopullinen kiinnitys hoitu velcrolla.

Viimesenä silauksena kyynärpääpaikat.

Ja cossi kokonaisuudessaan. Hanskat ja peruukki on ebaysta. Kengät metsästin jälleen kirpparilta. Asamilla ei oikeasti ole korkoja, mutta tarviin vähän lisäpituutta ollakseni Talaa pidempi. Kokonaisuudessaan oon ihan tyytyväinen, on toki paljon asioita joita oisin voinut tehdä paremmin ja erilailla, mutta yritin vähän pihistellä rahan kanssa tätä tehdessä ja taisin aika hyvin onnistuakkin, joten oon ihan happy :)

Kerrankin muistin myös laittaa linssit tänne! En yleensä muista, taikka jaksa enää jäljittää mistä nyt tilasin mitäkin, kun näitä tulee kuitenkin tilailtua aika tiuhaan tahtiin. Linssit on Fairy Cara Green, tilattu Uniqsolta. Oikeen mukavat ja pehmeet, mutta väri ei juurikaan näy mun silmissä. Niinkuin ei oikeen muissakaan linsseissä... Tuntuu välillä jopa vähän tyhmältä ostaa eri värisiä linssejä cosseihin, kun kaikki näyttää aina lähes yhtä mustilta.

Peruukkia ei (kerrankin) tarvinnu muokata yhtään, tuskimpa edes viitsin lyhentää sitä, vaikka onkin aavistuksen liian pitkä. Harmittelin pitkään sitä, että tässä on jakaus just päinvastasella puolella kun ois pitänyt olla, mutta pitkän selailutuokion jälkeen en vaan löytänyt parempaa. Toki Ardalta tai jostain vastaavasta olis löytynyt laadukkaampaa, mutta en millään tahtonu maksaa paria kymppiä enempää...

Sit alkokin "electrified gloven" (välttelen laimeita suomennoksia) tekeminen. Pohjana mulla oli tähän Prismasta ostettu vähän päälle femman maksava perus naisten ulkoiluhanska. Lähin tähän projektiin vähän sillä asenteella, että teen jos ehin. Ja taas minimibudjetilla, eli rakensin hanskan kaikesta mitä kotoa löysin.

Worblaa oli jäljellä lähinnä vaan pikkusuikaleita. Ekana osasena aloin tehdä kämmenselän puoleista vihreetä lasikupu osaa. Tahdoin noista ulokkeista mahdollisimman tasaset, ja softiksen päällystäminen pienillä worblan irtopaloilla olis ollu raivostuttavaa, joten hetken miettimisen (ja huulien rasvailun) jälkeen päädyin käyttämään huulirasvan korkkeja kiinnitettynä rautalangalla tollasen askartelurasian läpinäkyvään kanteen. Ylimääräsille e-tupakan latureillekkin tuli käyttöä, kun sain leikeltyä niistä itelleni johdonpätkiä.

 Kaikki pikkuhärpäkkeet worblattu ja pohjaspraytattu...

 ...ja maalattu sekä vernissattu.

Käytin sen verran kolikoita proppiini, että ostin kokeeks lasimaalia. Tää tavara ei ihan vakuuttanu mua, sillä se vaati tosi tosi tosi monta kerrosta ennen kun väri tuli kunnolla näkyviin ja tasottu. Ekassa kuvassa meneillään noin kolmas kerros ja vikassa arviolta seitsemäs.

Päätin vielä asettaa lasin alle vihreeks maalatut alustat, jotta toi lasin väri ei nyt ihan kokonaan huku mustaan hanskaan. Leikkasin kans ledeille pienet aukot. Tähän väliin täytyy vähän kehua noita joitain ebayn myyjiä. Tilasin hanskaan ledit jo ennen joulukuuta, eikä ne oo vieläkään saapuneet. Siispä jouduin marssia Clas Ohlsonille, ja nappasin sieltä mukaani viimesen vihreen ledipaketin ja hintaa oli viiden ledin paketilla saman verran, kun tilasin ebaysta sen 20 kappaletta.

Ekojen osien liimausta. Sormien liikkuvuus osottautu sen verran vaikeeks, että päätin jättää kämmenpuolen tyhjemmäksi kun sen pitäs olla. Haluun kuitenkin pystyy taittamaan mun sormia ja kantaa tavaroita :D

 Ja sit viimeinkin valmis hanska. Pintojen tasotukseen oisin voinu kiinnittää vähän enemmän huomiota, mutta tää näyttää ihan kivalta anyway. Harmittaa vähän ne mun ledit jotka ei ehtiny saapua, nää on aika vähän turhan himmeet mun makuun.


Nähään taas conissa! Eli huomenna, lol.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti