30. huhtikuuta 2016

Ainiin joo, se Cosvision


Tästä ei oo kauheesti mitään kerrottavaa, eikä kuviakaan, joten tää nyt saa olla tämmönen aika tynkä postaus. Cosvision oli siis viikko sitten ja näin heti alkuun täytyy tunnustaa pienoinen pettymys. Odotukset oli tästä tapahtumasta aika korkealla huomioonottaen lippujen hinnan, mikä oli Suomen "isojen conien" hintaluokkaa ja oltiin kuultu aiemmasta Cosvisionista pelkkää hyvää. Jouduttiin kuitenkin aikalailla pettymään. Kävijöitä oli aika niukasti. Vaikkakin tilat oli aika pienet, niin joka puolella tuntu silti olevan paljon tyhjää.


Ei oltu alunperinkään ajateltu asullisesti panostavamme tähän viikonloppuun. Tarkotus oli uusiokäyttää jotkut vanhat cossit ja päädyttiin TNC -hahmoihin. Ei oltu kuitenkaan ihan täysin tyytyväisiä niihinkään, kun oltiin Shikit ja Akirat jo pariin otteeseen kulutettu, joten päätettiin kuitenkin vähän uusia joitain osasia. Tala teki Shikiin uudet hihat, koska entiset oli vähän meh ja Akiran tilalle oli ihan pakko saada jotain muuta, koska se on vaan niiiiiin tylsä. Metsästin siis pari viikkoa ennen Cosvisionia kivannäköstä tartaanikangasta Suomen Cosplay piiristä ja pääsin väsäämään Akiran tilalle Rinin. Ei olis kyllä tarvinnu panostaa senkään vertaa, näin jälkikäteen vähän harmittaa kun sen rahan olis ihan hyvin voinut säästää seuraavaan ns. parempaan cossiin.

Tiimi poolopaita!!!!!
Meidän viikonloppu alko sillä, että haettiin Ada meille perjantai-iltana asemalta ja höpötettiin myöhään yöhön (ylläri jälleen kerran). Aamulla ei onneks taaskaan ollu mitään aikataulua, joten lähettiin ajelemaan Hämeenlinnaan kun oltiin kaikki rauhassa juotu aamukahvimme ja meikkailtu. Matka suju ongelmitta (ajettiin ihan oikeeseen suuntaan), vaikka ei oltukaan käyty aikasemmin verkatehtaalla.

Paikan päällä oltiin vähän vailla tekemistä. Vaikkakaan ei ohjelmissa käydä, niin yleensä keksitään aina jotain korvaavaa. Ulkona oli kylmä ja tuulista ja välillä ripotteli vettä, niin ei sinnekään oikeen viittiny mennä hengailemaan. Oltiin myös tyhmiä ja jätettiin meidän lainakamera kotiin, eli ei oikeen voitu turvautua toistemme valokuvaamiseenkaan. Ehkä nimenomaan suurin tunnelmanlatistaja oli se ihmisten vähäisyys, yleensä on tottunut törmäilemään ihmisiin ja vaihtamaan kuulumisia vähän väliä ympäri conipaikkaa. Tuttuja ja kavereita meillä ei juurikaan Cosvisionissa ollu, ja verkatehtaan kiertelymahdollisuudetkin oli lähes nollassa. Kaikista hauskinta meillä loppujenlopuks oli kahdestaan autossa, kun käytiin evästämässä.

Ada kippas kaakaot. Aina jollekulle meiän seurassa käy näin.
Sinä suuri ja monipuolinen myyntipöytäsali. Oli siellä tosin worblaa, mutta ei meillä ollu enää varaa :(

Lähdettiin pois jo ennen kuutta, koska maksettavaa olis kertynyt jonkin verran lisää, jos paikan päälle olis tahtonut jäädä pidemmäksi aikaa. Ei onneks haitannut lähteä pois. Kotona vaan jauhettiin kolmistaan paskaa ja yöllä pohdittiin elämän tarkotusta.

Sunnuntai aamuna meillä oli peräti aikataulu (!). Tahdottiin päästä katsomaan esityskilpailut, jotka alkoi kello 11. Herättiin siis ajoissa ja heitettiin vähän ehostusta nassuun ja lähettiin väsyneissä tunnelmissa matkaan. Cosseja ei vaivauduttu enään pukemaan päälle, vaan päätettiin ihan vaan mennä normivaatteissa ja perdet päässä. Tätä ollaan jo päästy mainostamaan useempaan otteeseen, mutta kai se on pakko tännekin tunnustaa: ei olla koskaan aikasemmin käyty kattomassa yhtään mitään coniohjelmaa, että Cosvision sentään toi edes jotain uutta meille. Osasyy siihen, että päätettiin tehdä tämmönen poikkeus saattoi tosin myös olla siinä, että oltiin otettu osaa photoshoot-kilpailuun ja tahdottiin nähdä meidän kuva isolta kankaalta xDEsityskilpailu oli ihan positiivinen yllätys. Lähes kaikki esitykset oli huumoripohjasia ja niitä jakso kattoa tylsistymättä. Ei päästy ihan eturiviin, mikä vähän harmitti kuvien ja videokuvan ottamisen kannalta. Edessä oli vaan lavan peittäviä päitä, eikä kameraakaan viittinyt nostaa korkeammalle, kun takanaistujat ei puolestaan olis nähneet mitään.

Esityskilpailu kesti suunnilleen sen tunnin, minkä jälkeen näytettiin photoshoot-kilpailuun osallistuneiden kuvat. Jo ensimmäisen kuvan pamahtaessa isolle ruudulle tajuttiin, että joo okei, ei meillä ehkä sittenkään ole kauhean suuria mahdollisuuksia. Taso oli kovempi kuin Yukiconissa, ja vähän harmiteltiin ettei oltu sillon vielä uskallettu ottaa osaa. Toisaalta ei se mitään, tää olikin meidän kannalta enemmänkin sellainen kokeilu, ei oltu varsinaisesti käyty kuvaamassa mitään kilpailua ajatellen, vaan osallistuttiin vaan hetken mielijohteesta yhdellä vanhemmalla Zoro -kuvalla. Oli kiva nähdä muiden aikaansaannoksia ja saatiin ehkä jopa vähän uutta potkua tähän valokuvaamiseen.

Kisojen jälkeen oltiin taas vähän vailla tekemistä ja valmiita lähtemään kotiin. Meitä oli kuitenkin matkassa kolme, joten ei ihan voitu tällä kertaa mennä niinkuin oltais haluttu. Istuskeltiin kahdestaan kahvilassa (harvinaisen hyvää conikahvia btw ja kuppikoko bueno) ja pyörittiin ympyrää. Tunnit tuntu tosi pitkiltä ja kuvien ottamisestakaan ei oikeen tullu mitään kun ulkona sato vähänväliä räntää ja sisätiloissa ei ollu mitään kivoja paikkoja. :(
Loppujenlopuks Cosvisionista ei jääny käteen mitään. Ei edes erityisen hyvä mieli. Coni oli kokonaisuudessaan ihan okei, mutta vaan okei. Toivottavasti muilla oli hauskempaa :) Nyt vaan odotellaan desuconia ja päästään pikkuhiljaa alottamaan/jatkamaan seuraavia projekteja tän suhteellisen pitkän lahnailun ja tekemättömyyden jälkeen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti