4. elokuuta 2017

HAHAHA! Kono Dio Da!

Tallura täällä moi!

Taas sitä sit mennään uuden asun parissa ja alotetaanpa tää tarina vaikka siitä, että samana päivänä ku oltiin hankittu matskut sponssaajien kera, jouduttiin palata viel tukkuun kahestaan hakemaan jotain pientä, mikä oli sit kiireessä unohtunu. Noh mutta! Meijän tuurillahan myyjä oli (tietysti) unohtanu velottaa mun ostoksiin kuuluvasta ruskeesta nahasta ja tottakai se alko velottamaan meitä heti, ku astuttiin ovesta sisään. Se ei kyl oikeesti olis saanu tehä noin enää jälkikäteen, koska se oli sen moka. Plus me ollaan siel semmosii vakioasiakkaita, et olis ny voinu muutaman euron armoo antaa. -__- Eikä meil ees käytännössä tietystikään ollu rahaa...Mut no, maksettiin se nahkapala sit viel siinä viimesil hiluillamme ja lähettiin sielt vähän silmäkulmat kosteina...Okei, Loxy sen nahan makso, mut mä sen käytin. Että sellasta. Alku oli siis lupaava.

Mutta nyt anyway! Olin suunnitellu tän asun toteutuksen vaihe vaiheelta tosi tarkkaan ja "tiesin" miten teen minkäki kohan ja silleen. Vajaat pari viikkoo tähän kokonaisuudessaan meni ja tähän prosessiin kuulu jos jokseenkin erilaista kohellusta ja epäonnistumista. rehellisesti oikeestaan mikään ei menny ihan ku piti, mut sain tän tehtyä kovalla työllä ja nyt oon tyytyväinen. Kuten aikasemmin jo mainittiinkin, mun cossi on Traconiin Dio Brando (versio on ekasta osasta eli Phantom Bloodista) ja tällä tuun menemään koko viikonlopun. Alotetaanpa valituskerho!


Mun työt alko heti ekana kankaitten hankittua samana päivänä ja päätin alottaa Dion pussipöksyistä, koska halusin niistä täydelliset ja päätin pistää niihin ajatusta ja aikaa.

Mutta ikäväkseni jouduin huomata, että olin kuitenki ottanu liian vähän punasta asustekangasta, koska tottakai tarttin sitä myös takkiin/paitaan. Huoh. Mulla oli tosi epätoivonen olo noitten housujen kanssa, koska halusin viilata pilkkua jokasen sauman ja asettelun kanssa. Pussien piti olla täydelliset joka suunnasta ja suuret  ja ja...No, mun epätoivo oli korkeella ku mun housut näytti jossakin vaiheessa vaan kasalta kahta eri väristä kangasta:

Pidin paussia monesti ja menin täyttämään ulos keuhkojani tervalla ja sit tulin takas sisälle jatkamaan. Tätä mun itse housu projektiahan kesti siis viis päivää ihan kaunistelematta. Halusin antaa näille kaikkeni ja niin mä myös tein. Halusin tietyt saumat piiloon ja noi housut tuntu palapeliltä, kun piti yhdistää kahta eri väristä kangasta ja kokoajan miettiä seuraavaa askelta, että milt puolelta ompelen mitäki. Välillä tein pusseista liian pienet, välil liian suuret. Piti myös miettiä housuja kahelta eri puolelta samaan aikaan ja aaaah! En ees osaa selittää, kuinka paljon mua oikeestaan vaan kismitti. Ja tätä projektii hidasti tietty se kankaan loppuminen, jota piti hankkii täs välis jo lisääkin. Pussitus-saumoja oli kuitenkin neljä ja kaikkia niitä piti seurata ja mittailla samanaikaisesti. Kaikkien pussien piti myös pussittaa saman verran, jotta housuihin saataisiin semmonen kaunis tasapainosuus joka puolelta. Oli se vaan hankalaa...

Päätin tehä hosujen yläreunaan tommosen "lisäpala suikaleen", jotta sain housuille lisää korkeutta ja saisin paita/takki asian siihen päälle, koska en olis mistään hinnasta halunnu laittaa paitaa housuihin. Mulla on melkeen jokaisessa cossissa ollu paita housuissa ja kauheet viritelmät, että saan sen pysymään siel pöksyissä. Välil ollu kii hakaneuloil ja välil oon tehny haaroihin semmosen irrotettavan läpyskän, ettei paita nouse edest tai takaa. Eli nyt se ajatus jäi unholaan. Eikä Diolla muutenkaan oo paitaa housuissa. ONNEKS.

Koska toi asustekangas on reunojen umpeen polttamisen jälkeen (teen tän siis joka kerta, ettei kangas ala purkaantua) ihan kauheen tuntusta iholla, tein antistaattisesta vuorikankaasta toiset housut tohon alle, ni ei tarvii kärsii ja olla iho verellä. Sain tol tavalla myös housujen pussituksiin lisää maskuliinisuutta. Tää projekti hoitu jo ku vanhalta tekijältä, ku tää oli jo kerran itketty läpi. :D

Dion pöksyjen kyljissä on jotku tommoset kuviot, jotka leikkelin nahasta ja päällystin violetilla asustekankaalla. Tää oli tämmöstä pientä kivaa, jossa vierähti kans monen mont tuntii. Tähän asuun ylipäätään liitty liimaamista yllättävän paljon. Liima loppu monesti kesken ja en ees haluu aatella, et paljon meillä meni rahaa jo pelkkiin noihin laatuliimoihin, mitä käytetään aina meijän cosseissa. Oikeestaan melkeen jokaseen kohtaan jollaki tavalla liitty kyseistä liimailua, eli aikaahan siin kuivumisessaki meni. Mut aina kun toinen asia oli kuivumassa, pystyin tekemään toista.

Liimasin (ylläri) kuviot kiinni mun ikisuosikki tekstiili/nahkaliimalla (Guterman) ja siinä on ja pysyy! (Täs kuvas ne ei siis oo viel liimattu, siks ne näyttää noin irtonaisilta). Olisin ylipäätään halunnu tehdä kaikista violeteista osista mitä asuun kuulu, täysin saman sävysii, mut materiaali erojen vuoks se oli aika hankalaa. Olkoon siis hieman vivahteekkaampi nyt sitten siltä osin.

Diolla on housuissa joku tommonen koriste asia, johon tein napit worblasta.

 Tän koriste läppä asian liitin housuihin kiinni velcrolla noista reunoista ja napit liimasin kiinni läppään. Pohjustin nappien takapuolet nahalla, jotta ne liimaantuis pysyvästi kiinni kankaaseen.

Ainiin! Kuvassa näkyy vähän myös vetoketjua, jota mä en olis alunperin halunnut tehdä noihin husuihin lainkaan. Koitin tehä vetoketjun tilalle jotain muita viritelmiä velcrosta alkaen, mutta mikään ei ollu hyvä ja tohon vetoketju säätämiseen mulla meni melkeen kokonainen päivä, kun en vaan osannu tehä ratkasua joka olis näyttäny mun silmään tarpeeks hyvältä. Purkasin purkamistani tota etuosaa, kunnes valkonen kangas alko muuttumaan hälyttävästi jo vähän hauraaks jatkuvasta purkamisesta, joten päädyin sit kuitenki tohon vetoketju ratkasuun takasin. Piilovetoketju tossa edessä näytti vaan..sanonko miltä, eli tein ihan perus vetoketjun. :''D

Haluun viel painottaa, että materiaalithan loppu siis ihan kokoajan kesken, oikeestaan heti projektien vasta alkaessa. Välil loppu se tietyn värinen lanka, välil loppu liima, ompelukone temppuili, ompelukoneen neulat katkeili ja mitä lie. Täs on jotain paidan alotteluja. (Joo paita ei oo sit tommonen pinkki, vaik olsihan se ollu aika gay!)

Näit hihoja oli oikeesti joku miljoona, kun halusin tehdä kaikkiin hihoihin vuoren. Tää hiha projekti ei tuntunu loppuvan ikinä ja hermohan mulla tossa meni. Meinasin vaan repästä ikkunan auki ja ripotella kaikki kankaat raivokkaasti ulos, WRYYY- karjaisulla säestäen. Onneks tosin en tehny sitä, vaan jatkoin uskollisesti tekemistä. Hihaa siis hihan perään.

Tässä kohtaa paita alko näyttää jo ihan inhimilliseltä ja loppu tän rievun parissa sujukin jo ihan hyvin. Mitä nyt vähän olkapäiden asettelussa tuli jotain pientä sauhua korvista, mut selvisin siitä. Kunollisia projekteja ei oo tullu tehtyy ku viimeks se Arabian asu Rinille ja siinäkään ei ollu oikein mitään tekemistä, niin jopa tällaset simppelit tavalliset asiat tuntu välil hankalilta. Suunnitelmien mukaisesti piti ommella olkatoppaukset täs vaiheessa ennen vuoren kiinnitystä, mut skippasin ne, ku Loxy oli keksiny ihan muun ratkasun noille olkapäille. Me läsäytetään olkapäihin kiinni itsestään kiinnittyvät silikoni "rintaliivit", niin ei tarvii säätää minkää ompelun kanssa ja pysyy taatusti koko päivän paikallaan. :'D Lol.

 Jotain random rintapanssarin kaavaa tässä väsertelen.

Täs joku yöllinen kuva cosplay operaatiosta. Oli joo vähän ahasta meijän pienessä keittiössä ja kokoajan jompikumpi huohotti toisen niskaan. Oltas vaa samantien voitu tehä cossei sylikkäin.

Sitten siitä mun rintapanssarista...
Tein ihan jäätävällä vaivalla kaks erinlaista rintapanssaria, joista eka oli niin ruma, etten ees ottanu siitä kuvaa.  Käytin jumppapatjaa, worblasin päälle ja sit viel päällystin tumman ruskeella nahalla.

Täs oli kova homma, mut tuli täst tokasta ihan nättikin. Olin siis pläänäilly että kiinnittää tän "irtonaisena" yläosaan tai jotai sinnepäin, mutta käytännössä huomasin ettei mun vedenpitävä plääni toiminutkaan ollenkaan, koska mun henkselit ei istunu mun rintakehään silleen tasasen kauniisti ja myötäilevästi, vaan ne törrötti tosi kulmikkaasti mun päällä. Joudun siis luopumaan tästä erillisestä panssari ajatuksesta ja alempana se, mihin päädyin tän asian kanssa. (Toivon, että voin joskus hyödyntää tän rintapanssarin johonki cossiin...)

Tässä suunnittelen mun panssarin alle tulevaa "liiviä" mihin mun oli tarkotus kiinnittää toi yllä mainittu osa. MUDAMUDAMUDAMUDAMUDAAA!

Mutta tässä nyt sit se, mihin päädyin loppujen lopuks. Eli päätinki tehä saumoilla noi "rintalihasten" muodot ja olin yllättynyt siitä, miten hyvält se näytti. Pidin nimittäin tätä tekemis tapaa aluks iha naurettavana... Ironista. Ja kuten huomaatte, oon lisäillyt taas vaihteeksi vähän omaa koristeellisuutta, koska mun mielestä toi liivi pelkkänä tylsänä nahkasena, tumman ruskeena läjänä näytti iha liian ei miltään. 

Ja juu, sama koskee näitä "käsisuojia". Niihin lisäilin myös ekstraa ja vetoketju oli mun ratkasu näissä. Enää en ees yritä väkisin pujottaa tällasii putkiloita käsiin. Tappeluks se vaan menee ja sikspä mietinki, miksei olla aiemmin tehty tällasii systeemejä vetoketjullisina(?)

Diolla on sen bootseissa tommoset samanlaiset koristeet ku sen housuissa, mut vaan ylösalasin. Halusin noista kenkiin tulevista koristeita "ulkonevat" ja aika massiivisen näköset, joten päädyin tekemään ne worblasta ja liittämään ne sit kenkiin lopuks velcrolla.

  
Kengät multa löytykin valmiina, josta olin tosi ilonen. Mun piti käyttää näitä ATLA:n Maissa joskus pituutta tuomaan, mut ne jäi täysin käyttämättömiks ja oon nyt tosi tyytyväinen etten myyny näitä. Nää on tämmöset huora bootsit, jotka istuu tähän hahmoon täydellisesti. Käänsin niitä vaan vähä lyhyemmiks. Ps. Ne ei oo oikeesti noi rumat. :''D

Sitten päästän tähän remmihelvettiin. Näitten ompelun aikana neulat vaan katkeili nahkakerroksien vuoks ja hyvä ettei silmä puhjennu. Olin siis aurinkolasit visusti päässä, ku yks neulankärki meni jo vähän liian läheltä katketessaan. Näin hidastettuna miten se pienen pieni neulankärjen palanen vaa sujahti mun silmän vierestä ja tein Matrix väistöliikkeen. Neulat loppu kesken ja jouduin käydä hakemassa niitäKIN lisää. Hassuu, vaik se neula mil alunperin ompelin, piti olla nahalle tarkotettuu ja kestää paksuiki kohtii. Mun tuuril, ei tietenkä kestäny. Tähän voinki jatkeeks valittaa, et aina kun menin jotain (mitä vaan) hakemaan lisää täällä Järvenpäässä ainoosta kangaskaupasta, sitä mitä hain EI OLLU. Jouduttiin siis kankaitten kesken loputtua käymään taas siel Hyvinkäällä tukussa ja ai että meit turhautti pistää junailuunki rahaa !! *WRYYY*

Remmeihin tulevii nappeloisia. Worbla taas matskuna!

Dion kultaset napit, tosin ei kultalautasella.

 Liimasin napit kiinni remmeihin kontaktiliimalla.

Liivin takaosaa. Olin aluks aatellu, et laittasin noi remmit kiinni liiviin velcrolla, jotta saan niist irrotettavat, mut päädyin kuitenki ompelemaan ne kiinni, koska liivistä tuli huomattavasti ryhdikkäämpi ja tukevampi.

No siis tää neliöhän on mun tuubihuivi. Älkää kyseenalaistako, se istuu ihan hyvin.

Sit mun ainainen lemppari, eli PERUUKKI!
Ootin tukkaa saapuvaks ku kuuta nousevaa, mut pelkäsin samalla, ettei se kerkeis tulla. eBay on kuitenki välillä vähän outo noitten toimituksien suhteen ja SUOMEN POSTI on kussu nyt tosi monesti saapumisilmotuksiensa kanssa, joten pelko oli suuri. Täs välissä en olis kerenny tilata muutenaan toista, koska normaalisti toimituksissa menee useempi viikko. :s Ilokseni tosin sain tukan jo viikon sisällä ja avasin pakettii kädet täristen. Halusin väristä luonnollisen vaaleen ja mahdollisuuden leikata peruukista semmonen 80's rokkitakatukka vivahteisen. Luojan kiitos paketista pulpahti ulos kauniin värinen, pitkä ja paksu peruukki. Mun sormet syyhys päästä leikkaamaan ja operoimaan tätä reuhkaa, enkä voinu enää keskittyy mihinkään muuhun, joten tuumasta toimeen! Muotoilu on edestä antennien kohalta viel kesken, mut laitan ne kyl ojennukseen ennen conia. Ainoo miinus tässä kuidussa oli, ettei tää ollutkaan heat resistant, eli sain unohtaa kreppiraudalla käsittelyn tän tukan osalta..Harmi. Olin mielessäni tehny tarkan suunnitelman tätä peruukkii varten ja olisin niiiiiin halunnu tehä kreppaamalla tohon muutamiin kohtiin semmosta ihanan sähäkkää ja äkästä kiharaa. No, sain mä täst sit kumminki semmosen ku halusin, lukuunottamatta sitä kreppaamista!

Punasii piilareita mulla on kokoelmissa omasta takaa jo aika monet parit, joten tulihan sieltä valittuu yhet mun suosikit ja säästettyy se muutama kymppi. Käytän Diossa EyeCandysiltä aikoinaan tilattuja Geo Animation Red Manson -linssejä.


Käytän (eBaystä hankkittuja) kulmahampaita täs cossissa tietysti ja hyi hitto tota kiinnitysmassaa oli inhottava yrittää rapsuttaa omista hampaista irti ja maistuki viel ihan järkyttävältä!

Oon tästä asusta kaikkine vaikeuksine huolimatta aika tyytyväinen. Muutamia kohtia olis voinu ehkä parannella, mut ne on asioita, jotka ei varmaankaan (toivottavasti) muiden silmään osu, joten ne ei oo mainitsemisen arvoisia. Mulla on sitäpaitsi vielä rutkasti aikaa työstää noita mua häiritseviä juttuja, koska Traconiin kun nyt vielä on se kuukaus. Kannatti olla hyvissä ajoin kerranki.
Koko asun lopputulos oli siis tämä:

Nyt vaan Traconiin jahtaamaan "Joonatanien" vartaloita. X'D Hei nyt oikeesti.
Tää oli mun osalta tässä.

Toivotan kaikille mukavaa ja stressin täyteläistä Traconin odottelua. See ya there!

4 kommenttia:

 1. Toi peruukki on kyl niin fabulous </3 Ite oon joskus lämpökäsitelly tollasia epä-heat resistansseja peruukkeja kun oon ensin suihkutellu ne täyteen sellasta föönaukseen tarkoitettuu lämpösuojasuihketta ja on suojannu iha hyvin et ei oo sulanut.

  VastaaPoista
 2. Tämä asu on FABULOUS! Ei mulla muuta. (pitäis alkaa katsoon Jojoo... xD)

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää!!
  Toi sun housuhija episodi kuulostaa kyl tutulta ku täs n. viikon tappelin Soran vyötärörusettiasian kaa.. koko ajan pisti vastaan ja sain aika monesti viskaa sen nurkkaa ja käyä tuulettumassa välissä et pysty taas jatkaa kiroilematta. Onneks se ny tuli valmiiks nii voi tehä muitaki osia xD

  VastaaPoista