22. kesäkuuta 2019

Kesädesu 2019 pitkän hiljaiselon jälkeen

Tästä conista ei juurikaan liene paljoa kirjoitettavaa. Luultavasti yritetään vaan puristaa väkisin jonkinlainen conimuistelu valmiiksi ihan pelkästään sen vuoksi, että saadaan meidän blogiin eloa. Ollaan meinaan viimeksi päivitelty tänne Frostbiten aikaan... hups.

Koska meidän alkuvuoden cossit, Legolas ja Aragorn, vei niin paljon rahaa ja aikaa, oli meillä suunnitelmissa tehdä jotain mahdollissimman halpaa ja simppeliä ja päädyttiin lopulta jälleen Beybladeen. Loxylla on ollut Rei kaapissa jo parin vuoden ajan täysin käyttämättömänä ja Talaa kutkutteli tehdä pitkästä aikaa jokin naiscossi. Päädyttiin siis Reihin ja Maoon. Pyydettiin myös pari kaveria mukaan meille Takaoksi ja Kaiksi, mutta matkaan tuli tapamme mukaan mutkia ja koko ryhmä hajosi yksi kerrallaan.

Tala väänsi nopeasti Maon asun ja Loxy uudisti Reitä. Cossit oli valmiit conia edeltävänä päivänä ja päästiin kokeilemaan lopputulosta. Ikävä kyllä Legolaksen ja Aragornin jälkeen simppelimmät cossit näytti mitäänsanomattomilta ja hetken niissä kiemurrellessamme päätettiin vaan uudelleenkäyttää LOTRit. Beyblade sai (taas) väistyä taka-alalle ja luvattiin itsellemme, että tänä kesänä kyllä valokuvataan hyrräpojat -sekä tytöt varmasti pois alta, tai muuten nekin aina vaan jää kaappiin pääsemättä koskaan sieltä pois.

Pakattiin siis kimpsut ja kampsut mukaan ja suunnattiin perjantaina päivällä kohti Lahtea. Meillä oli alunperin tarkoitus ajaa Hyvinkää - Lahti väliä joka päivä, mutta saatiinkin Lahdesta majoitus viimehetkellä. Suunnattiin siis ihan ensimmäisenä Ninnin ja Millan kämpille, jossa majoittui myös Miika sekä Minttu ja haettiin sieltä avaimet Mintun asuntoon. Tästä lähdettiinkin katsastamaan nukkumapaikka ja asetuttiin taloksi.

Tala oli ottanut toiseksi cossikseen mukaan Bakugon, joka sai heti käyttöä ensimmäiselle conipäivälle. Hetken meikkailtuamme otettiin auto alle ja hurautettiin Sibeliustalolle. Törmäiltiin tapamme mukaan kavereihin ja ravattiin kahvilla. Conivideokin sai aloituksen, mutta todettiin nopeasti, että varsinaista conifiilistä ei juurikaan ollut ja päätettiin jättää kokonaan kuvaamatta.
Lauantaina meikkailtiin kaikessa rauhassa ja hikoiltiin Mintun pienessä yksiössä, joka muuttui auringon paistaessa saunaksi. Lopulta autolla coniin poistuivat Aragorn aluspaitasillaan ja puolikas Legolas. Conipaikalla loppuun pukeuduttuamme mentiin heti ensimmäisenä kiskomaan aamukahvit hirveissä vierotusoireissa, sillä Minttu oli ottanut asunnoltaan oman kahvinkeittimensä mukaan Ninnin ja Millan kämpille ja me jäimme vaille elämän eliksiiriä.
Päivä oli kokonaisuudessaan melko outo ja meni nopeasti. Pyörähdettiin tuskin lainkaan metsähallin puolella, vaan poistuttin hetkeksi ottamaan parit kuvat Auroran ja Saaran (tai ainakin Auroran, Saara istui omassa cossissaan vaan aloillaan ja odotti kärsivällisesti) avustuksella. Aikamme näpsittyämme mentiin takaisin ja hengailtiin hetki niiden kanssa, joihin satuttiin törmäämään.
Kuvaaja: Aurora Vuorinen
Kuvaaja: Aurora Vuorinen
Kuvaaja: Aurora Vuorinen
Aragornin miekka oli jämähtäny huotraan ja meillä oli suuri operaatio sen irroittamiseksi xD Kasvoton oli henkisenä tukena.

Loppupäivästä mentiin vielä järven puolelle ottamaan toisistamme parit kuvat (nyt kun ulkona kerrankin tarkeni) ja myös Miika tuli hetkeksi meidän mukaan nappaamaan meistä vielä parit yhteiskuvat ennen majoitukselle lähtöä.
Kuvaaja: Miika Reittu


Loxy vei kämpille myös tuliaisia - nimittäin koiran paskaa molemmissa bootseissaan. Kengät jotenkuten putsattuamme vaihdettiin vielä pieruverkkarit päälle ja mentiin hetkeksi conipaikalle vielä istuskelemaan kavereiden kanssa.

Sunnuntai käynnistyi taas hikoillen ja Tala veti urhoollisesti tapansa mukaan myös sunnuntaina Bakugon cossin päälleen. Siivottiin Mintun asunto ja pakattiin tavaramme valmiiksi autoon ja matka jatkui jälleen. Treffattiin taas kavereita kahvin merkeissä ja käytiin jopa kiertämässä myyntipöytäsali ja kirpputori. Tällä kertaa myyntipöydiltä tarttui mukaan jopa rulla worblaa! Nyt ollaan peräti kaksi kertaa elämässämme ostettu coneista jotain ja ollaan tosi ylpeitä itsestämme.
Sunnuntai perjantain tapaan kului nopeasti. Ehdittiin hetki istuskella nauttimassa kesästä pihalla, kun viimeisetkin coni-innot katosivat ja päätettiin vaan lähteä kotiin ennen päättäjäisiä ja pahinta ruuhkaa. Pyydettiin myös Auroraa ja Saaraa meille vielä mehustelemaan conin päätteeksi.

Kesädesut on yleensä aivan ihania ja olosuhteet tänä vuonna conille oli täydelliset. Ei liian kylmä eikä kuuma ja sääkin suosi. Molemmat meistä oli myös tällä kertaa terveitä. Tästä huolimatta meillä oli molemmilla melko tylsää. Cosplay (ja kuvat) on meille coneissa kavereiden lisäksi se pääpointti ja jos joku näistä jää uupumaan, niin fiilis ei ole yhtä korkealla, kuin se voisi olla. Tällä kertaa matkasta puuttui ne uuden uutukaiset cossit, joten oltiin taas vähän hukassa. Vaikkakin pidetään Legolaksesta sekä Aragornista paljon, ollaan jo kerran niitä conissa käytetty ja tietynlainen ylpeys niiden kantamisesta on jo kadonnut.

Positiivisena puolena tulee se, että säästettiin rahaa ja voidaan taas tehdä Traconiin jotain uutta ja (toivottavasti) suurempaa. Meillä on jo listoilla lisää nostalgiaa... Taconia innolla siis odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti