14. kesäkuuta 2018

Desucon 2018 ystävien voimalla


Nyt ollaan ahkeria ja tehdään päivitystä heti edellisen perään. Eli siis kauan odotettu kesädesu 8.-10.6. jo hyvinkin tutuksi tulleessa Sibeliustalossa, Lahdessa. Odoteltiin tätä conia kuin kuuta nousevaa, sillä kesän Desucon on ehdottomasti molempien suosikki. Conin odottelua kuitenkin hieman latisti se, että Loxy oli toipumassa suolitulehduksesta ja oli koko conin ajan vielä antibiooteilla. Jännitettiin koko edeltävä viikko mitä tulee tapahtumaan ja pääseekö meistä vaan toinen coniin, mutta onneksi kaikki kääntyi loppujenlopuksi parhain päin.

Pakattiin (tai siis Tala pakkasi, koska ollaan huomattu ettei toinen meistä osaa ottaa kaikkia tavaroita mukaan köhköh) torstai-iltana ja heräiltiin perjantaina hyvissä ajoin odottelemaan Talan äitiä, jonka oli tarkotus napata meidät sekä Oona mukaan viemaan Pojua tapamme mukaan hoitoon Loxyn äidille ja sieltä sitten lainaamaan autoa viikonlopuksi. Pähkäiltiin vielä aamulla onkohan Loxy kykeneväinen lähtemään ollenkaan coniin, mutta päätettiin ottaa se riski, sillä tiedettiin että pahimman sattuessa meillä olisi majoittajamme Sara lahden päässä turvana.

Pienen aamuisen taistelun jälkeen päästiin viimeinkin matkaan, vietiin Poju kohteeseen ja seikkailu kohti helsinkiä ensin vahingossa lahtea alkoi. Keskusteltiin, miten paljon hyvää tää harrastus on saanut aikaiseksi ja kuinka paljon hyviä ystävyyssuhteita ollaan ehditty solmia ihan vaan parin vuoden aikana. Ollaan saatu uusia tuttavuuksia kuin myös conien kautta, mutta eritoten meidän YouTube -kanavan kautta. Vaikkakin monia näistä ystävistä näkee lähinnä vain coneissa, tuntuu kuin oltais tunnettu vuosia.

Tehtiin pieni lenkki Saran siskon kautta, sillä tarvittiin siltä avaimet Saran asuntoon. Paikan päällä odotti siniset matot, meinaan remonttimatot. Informoitiin Saraa asiasta, että hei, teiltä on viety kaikki patterit ja mitäs nyt tehdään ja pienen molemminpuolisen järkytyksen jälkeen saatiin ohjeiksi vaan olla niin kuin mitään ei olisikaan ja että Sara tulisi pistämään poikaystävänsä Juuson kanssa paikat siistiksi illemmalla. Lätkittiin parit hintalaput kirpputorituotteisiin yhdessä Oonan kanssa, Tala veti Okuyasun päälle ja lähdettiin conipaikalle.
...mutta kaikki muuttui, kun Instinct hyökkäsi.
Oltiin tällä kertaa conipaikalla jo ennen ovien aukeamista ja päästiin jonon ohi roudaamaan kirppistavarat myyntiin. Meillä oli päälle 200 euron arvosta tavaraa Saran kamppeet mukaanlukien ja niiden rekisteröimisessä ja lajittelussa meni tovi. Tän jälkeen kerättiin squadia kasaan sen verran ketä löydettiin ja ravattiin pihan ja kahvilan välillä.

Oispa terve T.Loxy
Illalla kun raahaudttiin takasin Saralle meitä odoteltiinkin siellä jo lämpimän ruoan kanssa. Ostetaan kyllä joka kerta omat eväät coneihin, mutta Sara on ollu aina siitä aika spesiaali, että se on siitä huolimatta ruokkinut meidät aina ja pitänyt tosi hyvää huolta. Saran lämpimästä hoivasta on etenkin sillon tosi paljon lohtua, jos ollaan liikkeellä niin, että toinen meistä on kipeänä. Loxy kavensi vielä Josuken takkia hädissään illalla ennen nukkumaan menoa käsin ompelemalla (mikä kyllä näky jäljestä SOS) tajuttuaan viime hetkellä tehneensä takin helmoista liian leveät.


Lauantai


Aamu alkoi huomattavasti paremmin ja rauhallisimmissa merkeissä kuin perjantai. Aikamme heräiltyämme kiskottiin väkisin vähän aamupalaa ja laittauduttiin kaikessa rauhassa. Ollaan huomattu, että aikataulu kannattaa jättää kokonaan coniaamuina pois, se tuo vaan stressiä ja aamut tuntuu hätiköidyiltä. Hypättiin siinä 12 aikaan autoon ja lähdettiin voitokkaasti kohti conia. Päästiinhän tänä vuonna sentään autoon sisälle.

Huono puoli siinä aikatauluttomuudessa on se, että parkkipaikat on hyvin todennäköisesti jo täynnä kello 12 jälkeen. Kierreltiin vuoronperään hiekka -sekä satamaparkilla ja oltiin vähän väliä kyttäämässä vapautuvia paikkoja, mutta aina joku ehti sujahtaa ennen meitä. Puolen tunnin turhautumisen ja liikenneraivon jälkeen päätettiin vaan luovuttaa ja viedä auto kahden tunnin parkkiin sibeliustalon taakse ja käytiin kiekottamassa pitkin päivää.

Meillä oli ekaa kertaa ihan oikea cossiryhmä JoJon nelospartista. Oltiin alunperin kysyttyy vaan Aleksaa meille Rohaniksi, mutta tämä ryhmä asia levisi yllättäen ja meillä olikin loppupeleissä myös Jotaro (Ren), Mikitaka (Pyry), Kira (Sisu) sekä Yukako (Tiinu).

Lähdettiin napsimaan parit polaroidit läheisen kerrostalon pihalle, mutta sieltä tuli aika sukkelaan joku rouva kehottamaan meitä siirtymään pois. Vaihdettiin sitten takasin veden äärelle ja yritettiin porukalla säätää ryhmäkuvia, mutta tultiin aika nopesti siihen tulokseen, että tästä ei tule mitään. Ideat oli vähän hukassa ja isolla porukalla niiden toteutus on aina hankalaa ja aiheesta harhaudutaan kaiken aikaa. Joten ehkäpä tästä lähtien yritetään shoottailla vaan kahdestaan tai pienemmässä porukassa, niin saadaan jotain aikaseksikin. Oli silti hauskaa, vaikka ei nyt niitä ryhmäkuvia oikein saatukkaan. :D

Tultiin vielä shoottaaman myöhemmin pihalle kahdestaan Oonan kuvatessa meitä, että saatiin edes niitä kaksin kuvia.Ei tiedetä mikä tän kuvan alkuperänen idea oli, se vaan synty.

Kävi myös niin kuppasesti, että meidän kamerasta loppu akku kesken kaiken. Käytiin kyselemässä infosta löytyiskö sieltä meidän kameraan sopivaa laturia, mutta ei löytynyt. Käytiin myös kuvauspisteellä kärkkymässä, mutta sielläkään ei ollut meidän malliin sopivaa. Onneksi somen voimalla löydettiin viiden minuutin sisään kanssaconittajalta laturi lainaan ja kuvien otto oli pelastettu.
Illalla siirryttiin Saralle vaihtamaan cossit mukaviin. Sara piti samana lauantaina läksiäiset sen kämpillä, joten paikalla oli muutakin porukkaa. Evästetiin ja korkattiin skumppapullo Saran kunniaksi, jonka jälkeen Tala ja Oona jatkoi matkaansa kohti bailuja Loxyn jäädessä lepäilemään. Alottelut hoitui Sisun kaverin kämpillä, jonka jälkeen siirryttiin conibileisiin ja siitä vielä toiseen baariin hyvällä porukalla. Takseja ei kauheesti yöllä kuulunut, joten Tala pääsi Saralle nappaamaan unta vasta aamuviiden tienoilla.


Sunnuntai


Heräiltiin hyvissä ajoin ja Tala kiskoi Okuyasun ylleen ahkerasti jo kolmatta päivää. Josuke sai jäädä tänäänkin pois ja sanottiin Saralle jäähyväiset. Päästiin conipaikalle melko hyvissä ajoin ja saatiin autokin parkkiin. Bongattiin kavereita pihalla ja palautettiin laturi meidän pelastajalle. Koska meidän ryhmästäkään enää kolme jaksoi vetää cossin päälle sunnuntaina, niin hengailtiin ihan vaan yleisesti välillä käyden räpsimässä kuvia muista. Kirppariltakin tuli se 147€, eli saatiin hyvät summat taas säästöön meidän syksyistä Tokion reissua varten.

Conin päätyttyä napattiin taas Oona kyytiin ja suunnistettiin majotukseen. Siellä meitä odotti sydäntäraastava kiitos kuluneista vuosista ja masisteltiin keräillessämme tavaroita kasaan. Kun Saran ovi sulkeutui viimeistä kertaa, haettiin vielä kaupasta sururuokaa ja lähdettiin kotiin.

Kesädesu oli tosi mukava kokemus ja ollaan onnellisia, että selvittiin ilman pahempia vastoinkäymisiä ja päästiin molemmat paikan päälle. Tulevaisuus on vielä vähän auki, että mitä me nyt tullaan tekemään ilman maailman parasta majotusta. Lähdetään kuitenkin innolla uusiin seikkailuihin, seuraavana Hyvinkään Hypecon (johon ei ollu tarkotus mennä, mutta päätettiin sitten kumminkin lähteä kaverin seuraksi) ja sen jälkeen Animecon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti